Makaron aromatyzowany sokiem z buraka z kozim serem, szpinakiem i chipsem z szynki parmeńskiej

Makaron aromatyzowany sokiem z buraka z kozim serem, szpinakiem i chipsem z szynki parmeńskiej

Makaron aromatyzowany sokiem z buraka z kozim serem, szpinakiem i chipsem z szynki parmeńskiej

Przepis na : obiad

Ciekawa sprawa z takim makaronem. Eksperyment od A do Zet. Ugotowaną porcję postanowiłam zamarynować w soku z buraka, dla smaku i dla koloru. Po zamarynowaniu uznałam, że duszony szpinak, chips z szynki i kozi ser oraz laskowe orzechy zagrają tu idealnie. Nie pomyliłam się i wyszło doprawdy ciekawe, proste a zarazem smaczne danie.  Składniki (na 2-3 porcje): 150 gram Waszego ulubionego makaronu #Lubella, ja użyłam mini kokardek 500 ml soku z buraka  sól, pieprz masło do smażenia garść szpinaku  ga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.