Od kiedy zakochałam się bez pamięci w wytrawnej kaszy jaglanej już zawsze mam w lodówce porcję tego ugotowanego dobrodziejstwa natury. Często przyrządzam ją z pesto lub właśnie tak jak dziś- z patelni z dodatkami, które nadają całości niesamowitego charakteru. Idealny pomysł na obiad, śniadanie lub kolację. Polecam! Składniki (na 2 porcje): 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka świeżego szpinaku 1 szalotka 1 ząbek czosnku 7-8 pieczarek szczypta soli i pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek Na rozgrz... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...