
Są zwolennicy ogromnych bab Wielkanocnych, są i tacy, którzy wolą upiec mniejsze babeczki i włożyć jedną z nich do koszyczka ze święconką. Czekoladowa baba z kawałkami czekolady o smaku pomarańczowym to taka ciekawa opcja na Wielkanocny stół. Zazwyczaj przygotowujemy marmurkową babkę, piaskową a niekiedy drożdżową. Czekoladowa z cukrem pudrem jest inna, nieco wytrawna a przy tym bardzo dostojna. Możecie ją wykonać zarówno w dużej formie do pieczenia babki lub w mniejszych foremkach do pieczenia muffinek.&nb... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...