Kolejny przepis na wykorzystanie buraków które zostają nam z zakwasu. Wystarczy jabłko, kawałek cebuli, majonez i w ten sposób mamy szybką, pyszną i bardzo zdrową surówkę gotową. Składniki: 500 g buraków kiszonych 2 jabłka 1/2 cebuli majonez sól, pieprz Wykonanie: Cebule i jabłka obrać. Kiszone burak pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Cebulę i jabłka pokroić w drobną kostkę dodać do buraków, wymieszać. na koniec dodać majonez i doprawić do smaku sola i pieprzem, jeszcze raz wym... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.