Dziś przygotowałam bułki pszenne ze słonecznikiem i sezamem. Polecam bo, takie domowe pieczywo jest najlepsze. Wyszły pyszne, chrupiące idealne na śniadanie. Składniki: 450 g maki pszennej 300 ml wody 20 g drożdży 1 jajko 3 łyżki oleju 100 g słonecznika 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru dodatkowo 3 łyżki ziaren sezamu 1 jajko Wykonanie: Do miski wrzucić rozkruszone drożdże, dodać cukru, 1/3 szklanki ciepłej wody i 2 łyżki mąki. Odstawić na bok na 10-15 minut. Mąki pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.