Chleb pszenno - żytni na zakwasie z włoskim aromatem / Bread wheat - rye sourdough with Italian flavors

Chleb pszenno - żytni na zakwasie z włoskim aromatem / Bread wheat - rye sourdough with Italian flavors

Chleb pszenno - żytni na zakwasie z włoskim aromatem / Bread wheat - rye sourdough with Italian flavors

Nie ma piękniejszego zapachu od aromatu pieczonego chleba... Uwielbiam kiedy dom wypełnia zapach pieczonego chleba. Trochę mniej lubię walkę o to kto dostanie piętkę z jeszcze ciepłego bochenka:)SKŁADNIKI250 gram zakwasu pszennego300 gram mąki pszennej chlebowej100 gram maki żytniej chlebowej200 - 250 ml ciepłej wody1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach1 łyżeczka bazylii1 łyżeczka czarnuszki1 łyżeczka soliszczypta cukru W misce mieszam obydwie maki razem z pomidorami, bazylią, czarnuszką, solą i cukrem. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczna kuchnia Darii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.