Przepis na : śniadanie
Szakszuka śniadanie z bliskiegowschodu Szakszuka lub Shakshouka z języka Berberyjskiego oznacza dosłownie mieszanina, bałagan. Jest to potrawa z jaj sadzonych w sosie z pomidorów, papryki chili, czosnku i cebuli, często doprawiony kminem rzymskim (kuminem). Potrawa ta pochodzi z Tunezji i Algierii, a następnie wprowadzona została do kuchni izraelskiej, gdzie jest bardzo popularna. Przepis, który podam jest bazą do kuchennych wariacji i wedle własnych upodobań można go dowolnie modyfikować, aczkolwiek ta wersja jes... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...