Krem z dyni to gęsta aksamitna zupa, której głównym składnikiem jest miąższ dyni, nadający jej charakterystyczny smak i żółto-pomarańczowy kolor. Zupa spożywana jest głównie jesienią i wczesną zimą ze względu na ograniczoną trwałość świeżych dyń. Może być przyrządzana na bulionie wołowym, drobiowym i w wersji wegetariańskiej warzywnym, zaś sama dnia pieczona w piekarniku lub gotowana. Istnieją różne wersje zupy, np. z imbirem, curry, chilli, mleczkiem kokosowym, serem. Moją ulubioną na chłodne jesienne dni je... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...