Żytnio-pszenny z cebulką

Żytnio-pszenny z cebulką

Żytnio-pszenny z cebulką

Pyszny, delikatny i pachnący karmelizowaną cebulką wyszukany w archiwum. Odrobinę kolorowego pieprzu dodaje mu zdecydowanego smaku.  Żytnio-pszenny z cebulką Zaczyn, dzień przed pieczeniem, etap I 35g zakwasu z mąki żytniej razowej, 70g mąki żytniej typ720, 140g wody. Zaczyn po wymieszaniu, przykrywamy i w temp. pokojowej pozostawiamy, na minimum 12 godzin. Następny dzień rano, etap II Po tym czasie w cieście wyraźnie widać, co się z nim działo przez te godziny. Różnej wielkości bąbelki i bańki, przyjemny za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.