Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak przysłowiowy stół. Myślę, że to za sprawą niskiej temperatury pieczenia. Wilgotny również za sprawą mandarynek. Użyłam 6 sztuk to moim zdanie najlepsza ilość. Można je wciskać w masę serową lub użyć mniej i ułożyć tylko na powierzchni masy serowej. Najlepiej kroić na drugi dzień, polecam! Pychotka! Sernik z kakaową kruszonką i mandarynkami Ciasto na kruszonkę 220g mąki orkiszowej jasnej, 80g mąki migdałowej, 2 łyżki z górką gorzkiego kakao, 1 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...