Puszyste drożdżowe i maślane bułeczki ! Są przepyszne! Można je zjeść same lub z dżemem czy konfiturą. Składniki: na 7-8 bułek ok 150 ml ciepłego mleka, 100 g masła, 2 szklanki maki + do podsypania 15 g drożdży świeżych, pół szklanki cukru, 1/3 szklanki cukru + łyżeczka, 1 jajko, szczypta soli dodatkowo: + jajko i łyżka mleka cukier perlisty Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Do mleka dodajemy drożdże, łyżeczkę cukru oraz mąki. Mieszamy, odstawiamy na 10 minut - zaczyn w tym czasie zacznie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...