Brokuły lubimy nie tylko w kiszu Letnim hitem są u nas brokuły pieczone z czosnkiem i płatkami migdałowymi skropione sokiem z cytryny. Super nadają się na przekąskę lub dodatek do obiadu. A podane z ryżem i/lub smażonym tofu są zdrowo sycącym posiłkiem. Pychotka Składniki: 1 dorodna główka brokuła 4 ząbki czosnku (mniej lub więcej według preferencji) świeżo wyciśnięty sok z połówki cytryny garść płatków migdałowych sól, pieprz (opcjonalnie, nam bardziej smakuje bez) 2 łyżki oleju lub oliwy Wykonanie: Piekarn... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...