Z chlebem jest tak, że jedni nie wyobrażają sobie śniadania bez „kromeczki”, inni dostają drgawek na samą myśl o glutenie, a jeszcze inni boją się dietetyczki. Każdemu nie dogodzisz. Zgodzę się z jednym – sklepowe chleby to nic innego jak pompowane buły, bez smaku, polotu i niczego, co usprawiedliwiałoby zakup. Owszem, czasem zdarzy się cud. Pojawi się piekarnia, która w nazwie odwołuje się do tradycji, starych receptur i rodziny. Ba! Nawet czasem uda się kupić genialny chleb. Odkąd oswoiłam zakwas i piekę sam... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...