Przepis na : deser
Ryż na mleku aromatyzowany cynamonem, wanili ą i sk ó rką z cytryny , prosty i szybki w przygotowaniu deser, uwielbiany przez dzieci, ale również przez dorosłych. Wystarczy tylko kilka składników, żeby wyczarować coś pysznego. Smacznego! **** Il risolatte aromatizzato con vaniglia, cannella e scorza di limone è un dolce al cucchiaio, facile e veloce da realizzare. Basteranno pochi ingredienti per ottenere un dessert da leccarsi i baffi. Buon appetito! SKŁADNIKI na 4 porcje 1 litr mleka ... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".