Risotto z gorgonzolą i kapustą (Risotto con gorgonzola e verza)

Risotto z gorgonzolą i kapustą (Risotto con gorgonzola e verza)

Risotto z gorgonzolą i kapustą (Risotto con gorgonzola e verza)

SKŁADNIKI 400 g kapusty włoskiej  250 g ry ż u do risotto  100 g sera gorgonzola 2 szalotki 2 ząbki czosnku 150 ml białego wina 40 g masła parmezan s ó l, pieprz  oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 400 g di verza 250 g riso 100 g di gorgonzola 2 scalogni 2 spicchi d'aglio 150 ml di vino bianco 40 g di burro parmigiano sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy, osuszamy i cienko kroimy w paseczki. Szalotki i 2 ząbki czosnku kroimy w kostkę.  W dużym i szerokim garnku roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, ryż, kapustą

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.