Do tej pory na blogu pojawiło się kilka przepisów na warzywne pulpeciki np. na pulpeciki z cukinii , pulpeciki ze szpinakiem i pulpeciki z brokułem , ale brakowało jeszcze przepisu na nasze ulubione z groszku. Dlatego dziś zapraszam Was pieczone pulpeciki, c hrupiące, o rumianej panierce, kryjące kremowe i niezwykle delikatne nadzienie z groszku i ricotty . Polecam serdecznie i życzę s macznego :) **** Le polpettine di piselli sono un contorno gustoso, molto facile e veloce da realizzare. Grazie al... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".