Przepis na : obiad
SKŁADNIKI (ok. 10 sztuk) Pulpeciki z komosy ryżowej 200 g di komosy ryżowej 500 ml mleka 500 g jarmużu 50 g parmezanu 2 jaja 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek s ó l, pieprz Sos pomidorowy 400 g passaty pomidorowej 10 listków bazylii 1 szalotka 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku 2-3 gałązki świeżego tymianku 1/2 łyżeczki suszone oregano s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI (ca. 10 pezzi) Polpettine di quinoa 200 g di quinoa 500 ml di... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".