Keks z bakaliami w polewie z białej czekolady

Keks z bakaliami w polewie z białej czekolady

Keks z bakaliami w polewie z białej czekolady

Przygotowania świąteczne zachęciły mnie do wypieku kilku ciast na wielkanocną rozpustę. Na pierwszy ogień poszedł keks nadziany bakaliami w polewie z białej czekolady. Czas przygotowania: 90 min.Składniki na formę (silikonową) 23x10 cmKoszt przygotowania: 13,00 złSKŁADNIKI na ciasto:500 g mąki pszennej250 g masła lub margaryny1 szklanka cukru4 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia3/4 szklanki mleka1 łyżeczka aromatu rumowego1/2 szklanki rodzynek1/2 szklanki suszonych moreli1 łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polewa, pieczenie, pomarańcze, ciasto, biała czekolada, czekolada, jajko, świąteczne, świąteczne przepisy, wielkanoc, mleko w proszku, biała polewa do ciasta, ciasto mleko w proszku, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.