Zupa cebulowa może wydawać się prostą potrawą, ale za to bardzo wykwintną. Zupa ta wywodzi się z Francji, ale coraz częściej pojawia się również na polskim stole. Przygotowuje się ją na prawdziwym bulionie. Aby przygotwać tą zupę, nie potrzeba wielkich zdolności kulinarnych, wystarczy pokroić cebulę, odpowiednio doprawić i dusić w winie. Zupę tą podajemy z grzanką zapieczoną z żółtym serem. Kochani nie bójcie się przygotowywać potraw z wykorzystaniem wina, albo innego alkoholu. Dzięki temu potrawa napierze ch... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...