Tarta limonkowa czyli key lime pie

Tarta limonkowa czyli key lime pie

Tarta limonkowa czyli key lime pie

Przepis na : deser

Tarta limonkowa z bitą śmietaną, czyli słynne na całym świecie key lime pie na prostym do przygotowania, herbatnikowym spodzie. Klasyczne ciasto rodem z Ameryki. Na bazie soku ze świeżej limonki i skondensowanego mleka. Świetne na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Doskonale prezentuje się na uroczyście zastawionym stole. A smak? Świeży, słodko-kwaśny, po prostu wyjątkowy. Koniecznie trzeba go spróbować! Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego ok. 6 limonek 2 jajka 250 g ciasteczek typu petitki (mogą by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.