Przepis na : obiad
Przepis z cyklu jesiennych inspiracji :) Kolejne danie z wykorzystaniem jakże smacznej, ale nie wykorzystywanej w kuchni przez wielu z nas – dyni. Dynia wbrew pozorom nie jest składnikiem wymagającym zbyt dużo pracy, a za to w swoim smaku jest wyśmienita – sprawdźcie. Przygotujemy tym razem tagliatelle z dynią , danie bardzo lekkie z odrobiną słodyczy jaką nadaje mu wspomniana wcześniej dynia . Tagliatelle z dynią najlepiej jest przygotować na chwilę przed podaniem, ale nie zawsze mamy taką moż... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...