Zimą chętnie sięgamy po grzańca. Ten rozgrzewający, mocno przyprawiony drink idealnie wpisuje się w każdy mroźny, deszczowy i śnieżny deszcz. Jak przygotować grzańca? Jakie wino wybrać i jakie przyprawy do niego dodać? Zdradzamy sekrety najlepszego, tradycyjnego grzańca! Najważniejsze zalety grzańca Grzaniec to nic innego jak wino podgrzane z przyprawami. Kojarzymy je przede wszystkim z górskich kurortów i schronisk, gdzie serwowane jest zmarzniętym turystom, którzy chcą odpocząć po trudach wspinaczki. Ale... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...