Przepis na : obiad
Makaron z pesto bazyliowym to chyba jedna z najprostszych, ale zarazem bardzo smaczna propozycja przygotowania włoskiego spaghetti. Świeży zapach bazylii oraz czosnku rozniesie po naszym domy zapach lata, jak będziemy przygotowywać pesto. Pesto z bazylii możemy przechowywać, przez jakiś czas w lodówce, więc jeśli najdzie nas ochota na włoskie spaghetti to wystarczy tylko ugotować makaron :) Makaron z pesto bazyliowym – składniki doniczka świeżej bazylii garść orzeszków piniowych 2 ząbki czosnki 1/3 szklank... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...