Przepis na : śniadanie
Jajka na twardo to nie tylko świetny pomysł na udane śniadanie, ale także imprezę wśród rodziny lub przyjaciół. Zwłaszcza w tym ostatnim wypadku warto sprawić, by były nie tylko pyszne, ale także dobrze prezentowały się na półmisku. Jak gotować jajka na twardo googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1438249643431-0"); }); Idealne ugotowanie jajka na twardo jest bardzo proste – wystarczy jedynie kontrolować czas. Jeśli jajka ugotujemy zbyt krótko, otrzymamy jajka na miękko lub na półtw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...