Domowa chałka drożdżowa

Domowa chałka drożdżowa

Domowa chałka drożdżowa

Przepis na : śniadanie

Dziś pokażę Wam jak przygotować pyszną, drożdżową chałkę. Jednak uważajcie, bo chałka mimo, że jest ogromna to znika ze stołu w błyskawicznym tempie. Smakuje wyśmienicie zaraz po upieczeniu, ale pyszna jest także następnego dnia. Możecie ją podać z masełkiem, dżemem, miodem i na przykład ciepłym kakao. Sprawdź przepis na Cytrynowe ciasto drożdżowe Składniki 600g mąki 30g świeżych drożdży 125g cukru 250 ml ciepłego mleka 100g masła szczypta soli 3 żółtka Składniki na kruszonkę łyżka mąki łyżka cukru 1/2 łyżki masła K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.