Przepis na : deser
Cynamonowe babeczki z mąki razowej – pyszne, słodkie i aromatyczne. I bez wątpienia zdrowsze od tych ze zwykłej mąki. Kiedy masz ochotę na cos słodkiego i nie chcesz mieć wyrzutów sumienia, koniecznie wypróbuj ten przepis. Warto poeksperymentować z tym przepisem i dodać do niego także ulubione orzechy, rodzynki lub daktyle oraz inne aromatyczne przyprawy. Składniki: 2 szklanki razowej mąki pszennej 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1/2 szklan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...