Klasyczne bułeczki pszenne z sezamem są chrupiące z zewnątrz i bardzo puchate w środku. Takie bułeczki dosłownie rozpływają się w ustach. Bułeczki przygotujemy bardzo szybko, ale co ważne przepis na nie jest bardzo prosty. Po upieczeniu można je zamrozić, aby było na czarną godzinę, aczkolwiek osobiście nie przepadam za mrożonym pieczywem. Składniki (wychodzi około 8 bułeczek) 350 g mąki pszennej chlebowej 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 jajko 7 g drożdży (suchych) 50 g masła 1 łyżeczka soli Dodatkowo sezam 1 jajko ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...