Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami

Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami

Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami

Przepis na : obiad

Pieczona kaczka z jabłkami to jedno z tradycyjnych dań kuchni staropolskiej.  Będzie idealne na elegancki świąteczny jesienny lub zimowy obiad. Kaczkę możemy też nadziać farszem przygotowanym z kaszy, jabłka i żurawiny. Wtedy będziemy mieć kompletne danie, wystarczy dodać tylko jakąś jarzynkę, nas przykład  czerwoną kapustę na ciepło  i gotowe. Pieczona kaczka z kaszą gryczana Czas przygotowania: 120 minut + marynowanie Składniki: oczyszczona kaczka o wadze 2200 g 150 g kaszy gryczane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.