Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami

Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami

Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami

Przepis na : obiad

Pieczona kaczka z jabłkami to jedno z tradycyjnych dań kuchni staropolskiej.  Będzie idealne na elegancki świąteczny jesienny lub zimowy obiad. Kaczkę możemy też nadziać farszem przygotowanym z kaszy, jabłka i żurawiny. Wtedy będziemy mieć kompletne danie, wystarczy dodać tylko jakąś jarzynkę, nas przykład  czerwoną kapustę na ciepło  i gotowe. Pieczona kaczka z kaszą gryczana Czas przygotowania: 120 minut + marynowanie Składniki: oczyszczona kaczka o wadze 2200 g 150 g kaszy gryczane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję