Kostka alpejska

Kostka alpejska

Kostka alpejska

Zapraszam kochani na meeeega słodkie ciasto dla prawdziwych łasuchów :-)  Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: jajka 4 szt, kakao 2 łyżki, mąka pszenna 0,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa: suche beziki 200 g, masa kajmakowa z puszki 510 g, masło 300 g, kawa proszek 1 łyżeczka, bita śmietana: śmietanka 30% 640 ml, żelatyna 1 łyżka, cukier puder 1-2 łyżki, zimna woda do pokrycia żelatyny, do nasączenia: kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki, woda gorąca ok 0,5 szklanki, dodatk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, czarna porzeczka, ciasto 3 bit, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto 3 bit na biszkopcie

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.