Dodatek maślanki w żurku jeszcze bardziej podbija jego kwasowość, a do tego sprawia, że nabiera przyjemnej, kremowej konsystencji i delikatności. W tym przepisie są też klopsiki z białej kiełbasy, więc możecie mieć pewność, że gdy ten żurek pojawia się na stole, pyszne zaskoczenie gwarantowane. Przepis na żurek na maślance z klopsikami z białej kiełbasy Składniki: około 800 gramów surowej białej kiełbasy, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 1 litr zakwasu żytniego na żurek – kupionego lub przygotowanego według tego... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...