Można ją pomylić z zupą szczawiową, te zielone listki to jednak szpinak, dzięki czemu smakuje zupełnie inaczej. Jest łagodniejsza, ale jednocześnie bardzo aromatyczna. Spróbujcie zupy szpinakowej. Przepis na zupę szpinakową z ryżem Składniki: 2 litry wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na porcji rosołowej, 450 gramów mrożonego szpinaku w liściach, 1 cebula, 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, 2 garści ryżu, 3 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki 30 proc., sol z połowy cytryny, sól, pieprz. Jak zrobić zupę sz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...