Zupa fasolowa z makaronem. Bardzo aromatyczna dzięki prostemu trikowi. PRZEPIS

Zupa fasolowa z makaronem. Bardzo aromatyczna dzięki prostemu trikowi. PRZEPIS

Fasola w tej zupie została częściowo zmiksowana, co sprawia, że jest ona bardzo aromatyczna i ma przyjemną konsystencję. Przygotowaliśmy ją z dodatkiem makaronu. Wyszła przepyszna. Przepis na zupę fasolową z makaronem 400 gramów suszonej fasoli „Piękny Jaś”, Około 400 gramów surowej wędzonej kiełbasy – użyliśmy frankfurterek, ale może być też grubsza, 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 garście makaronu – kolanek lub podobnego, olej, suszony tymianek, ziele angielsk...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.