Prosta sztuczka sprawi, że twoja zupa grzybowa będzie bardziej grzybowa niż kiedykolwiek. Odkąd ją znamy, gotujemy już tylko tak. Przepis na zupę grzybową Składniki: 1,5 litra wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na ćwiartce lub szkielecie z kurczaka (2/3 średniego garnka), 400 gramów świeżych grzybów leśnych ( podgrzybki , prawdziwki), 2 cebule, 100 ml słodkiej śmietanki 30 proc. 1 łyżka mąki pszennej, 3 garście makaronu (świderki lub kolanka), 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, olej, ziele angielskie, li... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...