Kiedyś wydawało nam się, że zrobienie domowego ramenu jest trudne i tylko dla wtajemniczonych. Tymczasem jest tylko… bardzo czasochłonne, jednak nie trzeba cały czas stać w kuchni, ramen gotuje się sam. Przekonacie się jednak, że zasługuje na każdą chwilę, którą mu poświęcicie. Wspaniała jest ta zupa. Ramen obok sushi jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej, wywodzi się jednak z Chin, gdzie powstał elastyczny makaron. Co ciekawe, danie to jest pierwowzorem bardzo popularnych w Polsce &... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...