Dynia to cudowne jesienne warzywo, choć mamy wrażenie, że trochę niedoceniane. Dzisiaj damy wam powód, żeby sięgnąć po nie w kuchni. Ta potrawka cudownie rozgrzewa i naprawdę świetnie smakuje. Przepis na potrawkę curry z dynią i kurczakiem Składniki: Około 500 gramów miąższu z dyni pokrojonego w grubą kostkę, 2 średnie piersi z kurczaka, 2 większe cebule, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, 3 średnie marchewki, łyżka przyprawy curry, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., łyżeczka mąki pszenne... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...