Pielmieni: przepyszne ukraińskie pierożki faszerowane surowym mięsem. PRZEPIS

Pielmieni: przepyszne ukraińskie pierożki faszerowane surowym mięsem. PRZEPIS

Pielmieni: przepyszne ukraińskie pierożki faszerowane surowym mięsem. PRZEPIS

Inaczej niż polskie pierogi z mięsem, pielmieni faszerowane są farszem surowym. Dzięki temu w pierożku podczas gotowania wytwarza się odrobina bulionu, który wypływa do ust po przegryzieniu. Są malutkie, aby były „na raz”. Tradycyjnie podawane są z roztopionym masłem albo śmietaną. Coś pysznego. Przepis na ukraińskie pielmieni Składniki: Porcja ciasta pierogowego według naszego sprawdzanego przepisu – przejdź . 500 gramów mięsa mielonego – wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 1 ząbek czo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.