Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS

Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS

Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS

Wyobraźcie sobie pączka, ale w wersji wytrwanej z nadzieniem mięsnym. Tak w skrócie można opisać tradycyjne paszteciki szczecińskie – niezwykle kaloryczne, ale za to rozkosznie pysznie. Właśnie zrobiliśmy je naszej kuchni. Tak zrobione paszteciki były gastronomicznym przebojem w PRL. W każdym większym mieście był punkt, gdzie można było zjeść je na miejscu lub kupić na wynos – oczywiście z obowiązkowym barszczykiem. Ojczyzną pasztecików jest jednak Szczecin, a one same w 2010 roku zostały wpisa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PolskaKulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

paszteciki, ciasto, mięso, pączki, naleśniki, mielone, ciasto drożdżowe, mięso mielone, grzyby, pieczarki, barszcz czerwony, pasztet, placuszki, kapustą, kapusta kiszona, barszcz, drożdżowe, naleśnik, paszteciki z kapustą, paszteciki z kapusta i grzybami, paszteciki drożdżowe, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Kulinarna Polska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.