Jesienią w naszej kuchni zawsze króluje zupa dyniowa. Wypróbowaliśmy już wiele przepisów na jej przyrządzenie, ale tego smakuje nam najbardziej. Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna, po prostu pyszna. Przepis zupę dyniową Składniki: 1 mała dynia o wadze około 1,7 kg (zwykle używamy hokkaido ), Około 2,5 litra wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na porcji rosołowej z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych lub wywaru warzywnego, 1 duża marchewka, 2 duże cebule, około 3 cm kawałem świeżego imbiru, 3 ząbk...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...