Jeśli przejadły już ci się tradycyjne kotlety mielone , spróbuj wersji w greckim stylu. Z zewnątrz wyglądają zwyczajnie, ale w środku kryją ser feta i oliwki. Bardzo nam smakowały. Przepis na kotlety Zorba z serem feta i oliwkami Składniki: 500 gramów mielonego mięsa wieprzowego, 1 jajko, 3-4 łyżki bułki tartej, Mała garść oliwek zielonych, 1 mała cebula, Około 100 gramów sera feta, Sól, pieprz, Olej do smażenia. Z podanych składników przygotujesz 4 duże kotlety. Jak zrobić kotlety “Zobra” z serem ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...