Kotlety schabowe inaczej: w chrupiącej panierce z orzechami. PRZEPIS

Kotlety schabowe inaczej: w chrupiącej panierce z orzechami. PRZEPIS

Kotlety schabowe inaczej: w chrupiącej panierce z orzechami. PRZEPIS

Przepis na : obiad

Ostatnio znowu robiliśmy schabowe, ale żeby nie było monotonnie, postanowiliśmy trochę pokombinować. I tak przypomnieliśmy sobie o kotletach, które kiedyś jedliśmy na imprezie w restauracji – w panierce z orzechami. Wyszły tak samo pysznie. Przepis na kotlety schabowe w panierce z orzechami Składniki: około 2 cm plastry schabu wieprzowego, mąka, jajka, bułka tarta, orzechy laskowe, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety schabowe w panierce z orzechami? Mięso rozbij tłuczkiem na grubość około 0,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.