Kawałki mięciutkiego mięsa zanurzone z aromatycznym sosie z pomidorami, a do tego rozkoszne kluseczki. Taki właśnie jest gulasz bałkański. Pierwszy raz jedliśmy to danie w Chorwacji, gdzie nazywa się Čobanac i tradycyjnie było przyrządzane przez pasterzy jako potrawa pokrzepiająca po ciężkim dniu pracy . Jest niesamowicie pyszne, dlatego od tamtej pory regularnie robimy. Przepis na gulasz bałkański Składniki: Około kilograma łopatki lub karkówki wieprzowej – można też użyć pół na pół, 4 cebule, 4 ząbki ...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...