Samodzielnie robiony sos czosnkowy jest niebo lepszy od gotowych produktów ze sklepu. Przede wszystkim – ma aromat świeżego czosnku, za co przecież tak go kochamy. Łatwo się o tym przekonanie, bo przepis jest naprawdę banalny. Przepis na sos czosnkowy Składniki: 2 duże ząbki czosnku lub 3 mniejsze (wybierz polski, unikaj chińskiego), 400 ml gęstego jogurtu naturalnego, 3 łyżki dobrego majonezu, łyżka octu, łyżeczka oregano, sól, pieprz. Jak zrobić sos czosnkowy? Czosnek obierz, drobno posiekaj, oprósz so... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...