Ciecierzyca po bretońsku. Jeśli lubisz fasolkę, pokochasz też ten przepis

Ciecierzyca po bretońsku. Jeśli lubisz fasolkę, pokochasz też ten przepis

Ciecierzyca po bretońsku. Jeśli lubisz fasolkę, pokochasz też ten przepis

Po bretońsku można zrobić nie tylko fasolę. Warto spróbować wersji z ciecierzycą. To zdrowe warzywo strączkowe wciąż zbyt rzadko gości w naszej kuchni, a dzięki przepisom takim, jak ten, łatwo się do niej przekonać. Pysznie i w jednym garnku. Przepis na ciecierzycę po bretońsku Składniki: 400 gramów suchej ciecierzycy, 300 gramów boczku, 4 kiełbasy śląskie (lub podobne), 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 puszki pomidorów w zalewie, kopiasta łyżka papryki wędzonej w proszku (lub zwyklej), majeranek, ziele angielskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.