Ma francuskie korzenie, ale zrobiła karierę na całym świecie. Casserole to jednocześnie nazwa naczynia do zapiekania, jak i potrawy, którą się w nim przyrządza. Mamy dla was klasyczny przepis na wersję z kurczakiem, fasolą i ziemniakami. Świetna na obiad w większym gronie. Przepis na casserole Składniki: 500 gramów suszonej białej fasoli o dużych ziarnach, 500 gramów ziemniaków, 500 gramów pałek z kurczaka lub podudzi, 2-3 cebule, 4 ząbki czosnku , garść czarnych oliwek, pół szklanki wytrawnego białego wina (... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...