Casserole z kurczakiem, fasolą i ziemniakami. Przepis na pyszną zapiekankę

Casserole z kurczakiem, fasolą i ziemniakami. Przepis na pyszną zapiekankę

Casserole z kurczakiem, fasolą i ziemniakami. Przepis na pyszną zapiekankę

Ma francuskie korzenie, ale zrobiła karierę na całym świecie. Casserole to jednocześnie nazwa naczynia do zapiekania, jak i potrawy, którą się w nim przyrządza. Mamy dla was klasyczny przepis na wersję z kurczakiem, fasolą i ziemniakami. Świetna na obiad w większym gronie. Przepis na casserole Składniki: 500 gramów suszonej białej fasoli o dużych ziarnach, 500 gramów ziemniaków, 500 gramów pałek z kurczaka lub podudzi, 2-3 cebule, 4 ząbki czosnku , garść czarnych oliwek, pół szklanki wytrawnego białego wina (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.