Słońce, upały – wreszcie przyszły po zbyt długiej zimie i jesiennej wiośnie. Szkoda wiec czasu na siedzenie w kuchni – dlatego dziś danie sezonowe makaron ze szparagami w 20 minut i na spacer! Składniki: makaron pęczek zielonych szparagów 10-12 suszonych pomidorów 2-3 ząbki czosnku śmietana 200 ml starty parmezan (2-3 łyżki stołowe) 2 łyżki masła Przygotowanie: Zaczynamy od wstawienia makaronu. Możemy użyć każdego, na który mamy ochotę. Szparagi myjemy, jeśli trzeba odcinamy twarde końcówki i kroimy ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...