Jajka w kolorowym sosie to pyszne Wielkanocne i nie tylko śniadanie. Można podawać je na zimno jak i na ciepło. Czas wykonania: 20 – 40 min Ilość porcji: 5 porcji Składniki: 5 jajek 400 ml zimnej wody 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kostka bulionowa 1 puszka kukurydzy 200 g szynki pęczek szczypiorku 3 – 4 łyżki ostrej musztardy 50 g sera żółtego cukier (opcjonalnie) sól pieprz Przytogowanie : Jajka ugotować na tw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.