Osiemnastowieczne bułeczki z Bath (Bath buns)

Osiemnastowieczne bułeczki z Bath (Bath buns)

Osiemnastowieczne bułeczki z Bath (Bath buns)

Pamiętacie historię o moim Przyjacielu, który podzielił się ze mną przepisem na francuskie cudo ? Właśnie dziś obchodzi urodziny! :) Dlatego ja, w symbolicznym geście, piekę z tej okazji bułeczki po brzegi wypełnione najlepszymi życzeniami, pochodzące z miasta, w którym się urodził. Za ojca tych mleczno-maślanych bułeczek drożdżowych uważa się osiemnastowiecznego angielskiego lekarza Williama Olivera. Tradycyjnie wierzch bułek posypywało się ziarnami kminku, następnie pokrywało kilkoma warstwami cukrowej glazury i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, czarna porzeczka, porzeczki, bułki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, bułki maślane, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z porzeczką, ciasta z masa, ciasto cytrynowe, bułka pszenna, ciasto 3 bit

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.