Za oknem drzewa i krzewy pokrywają się jasnozielonym tiulem z młodych listków. Uwielbiam ten moment, gdy w końcu pokazują się pierwsze listki i okolica staje się coraz bardziej soczysta i radosna :) Przekładam tę jasną zieleń na wielkanocne talerze pod postacią gęstego kremu ze szpinaku. Podsmażone liście szpinaki z aromatycznym czosnkiem i cebulką to baza tego puszystego obłoczka. Całość zmiksowałam z odrobiną mascarpone, jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi, które zagęszczają krem i dodają mu pysznej a... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)