Niezwykle prosta i pyszna szarlotka. Każdy ją wykona i to bez najmniejszego problemu Ciasto jest mokre i długo utrzymuje świeżość. Polecam Wykonanie – Jabłka obrać i pokroić w kostkę, polać sokiem z cytryny i posypać cukrem(1/4 szklanki) Odstawić na pół godziny. Jajka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę. Składniki suche przesiać przez sitko i dodać do jabłek razem z masą z jajek. Wymieszać. Pieczenie – blaszkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać do blaszki ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl