Golonka w kapuście kiszonej z grzybami i kminkiem

Golonka w  kapuście kiszonej z grzybami i kminkiem

Golonka w kapuście kiszonej z grzybami i kminkiem

Bardzo polskie danie, kapusta kiszona i golonka, mniam. Golonkę doprawić solą, pieprzem, kminkiem, chilli, papryka słodka i wędzona. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć golonki. Jak golonki będą lekko brązowe dodać cebulki i pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć aż cebula zmięknie. Wlać trochę wody, zagotować i wymieszać. Wrzucić golonki golonki i całą zawartością patelni do garnka. Dodać kapustę kiszoną, grzybki suszone, listki laurowe, ziele angielskie. Gotować na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.